dimecres, 3 de novembre del 2010

Desvetllant els secrets de l'origen de la vida mitjançan un superordinador.


Les simulacions mitjançan un superordinador realitzades en el Laboratori Nacional nord-americà d'Oak Ridge estan ajudant als científics a desvetllar com els àcids nucleics van poder contribuir als orígens de la vida.


Un equip d'investigació dirigit per Jeremy Smith, que dirigeix el Centre per a la Biofísica Molecular de l'esmentat laboratori, va usar simulacions de dinàmica molecular per examinar una reacció de la química orgànica que va poder ser important en l'evolució dels àcids ribonucleics, o ARN, cap a les primeres formes de vida.


Certes classes d'ARN, anomenades ribozims, són capaços d'emmagatzemar informació genètica i a més catalitzar reaccions químiques, dues habilitats necessàries per a la creació de vida.


El fenomen de la vida exigeix crear molècules que es reprodueixin a si mateixes, això significa que han de ser prou complexes com per aconseguir-ho. Si un ribozim com la que catalitza la reacció de Diels-Alder és capaç d'efectuar el treball de química orgànica necessari per contruir molècules complexes, llavors hi ha la possibilitat que un compost com aquest, estigués present en l'alba de la vida per crear els components bàsics d'aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.