dilluns, 18 d’octubre del 2010

Nobel de Química

El Nobel de química, com el de Física, també té a veure amb el carboni, ja que han estat premiats aquest any Richard F. Heck, Ei-ichi Negishi i Akira Suzuki per haver desenvolupat formes més eficients d'unir àtoms de carboni en molècules complexes, d'aplicació per la fabricació de fàrmacs, plàstics, emissors de llum per la indústria electrònica, fungicides, etc. Més informació a la Fundació Nobel, o als diaris “El País” i “El Mundo”.

1 comentari:

  1. Eiichi Negishi,que és un dels químics citats anteriorment, va néixer el 14 de juliol del 1935 a Changchun , al Japó. Es va graduar a la Universitat de Tokio al 1959, seguidament va anar a estudiar als Estats Units i va aconseguir el seu doctorat a la Universitat de Pennsilvanià al 1963.
    Va ser el professor assistent del premi Nobel Herbert C. Brown al 1968. L’any 2000 va ser commemorat amb el premi de la Royal Society of Chemistry i actualment ha guanyat el Premi Nobel de Química, com ja s’ha mencionat anteriorment, juntament amb Richard Heck i Akira Suzuki.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.