dimecres, 8 de setembre del 2010

Impacte d'asteroide


Proposta de treball: Respon a aquestes preguntes o expressa la teva opinió de forma fonamentada, afegint un comentari o publicant una nova entrada, posant text i imatges (si les tens).

Coneixes algun cas d'impacte d'asteroide? No cal que els detallis massa, només dir quins coneixes i quan es van produir.
Creus que seria possible, amb la tecnologia actual, evitar un impacte d'asteroide?
Creus que es podria produir una extinció, degut a un asteroide, en un futur?
Altres idees al respecte,....

Informació a  http://www.investigacionyciencia.es/
Veure Audiovisual a Scientific American:  12 Events That Will Change Everything

1 comentari:

  1. Alguns dels casos més coneguts d'impactes d'asteroides són el de 1908 a Tunguska (Sibèria) amb un tamany d'aproximadament 80 metres de diàmetre, que va afectar a una àrea de 2150 km² i s'en van notar els efectes fins a 400 Km de distància. Un altre, és el de Winslow (Arizona
    ) el qual només en coneixem l'existència del cràter (Barringer Crater) de 1200 metres de diàmetre i l'impacte del qual es remunta 50.000 anys enrere. Es calcula que l'asteroide feia uns 50 metres de diàmetre.

    D'entrada, les aproximacions o els impactes d'asteroides a la Terra són inevitables. Cada any en rebem algun, però no solen ser d'un tamany massa important. En canvi, és possible desviar la seva trajectòria amb l'enviament de naus o sondes de gran tamany (parlant d'asteroides d'un tamany no massa gran). També seria possible crear una explosió nuclear per desviar la trajectòria de l'objecte, en el cas d'una mida major, o en casos extrems. Però, malauradament, els que poden provocar des d'una catàstrofe global fins a una extinció massiva, encara no s'ha trobat cap solució viable per desviar-los ni evitar l'impacte.

    Ja que cada any, amb més o menys freqüència, rebem impactes d'asteroides, seria possible que es produís una aproximació d'un meteorit de gran tamany al nostre planeta. De fet hi ha dades i fets (com l'extinció dels dinosaures) que ens indiquen que hi va haver algun impacte d'asteroides de gran tamany al nostre planeta. És clar, que per provabilitat és molt difícil que es torni a produïr un esdeveniment així en un futur molt llunyà.

    Personalment, trobo que és un fet molt interessant, que ens permet evolucionar tecnològicament i també ens permet investigar de manera més exhaustiva el que hi ha "allà fora", però que no és especialment un motiu per crear-nos una preocupació massa gran, ja que la mitjana d'anys de la nostra existència (a nivell personal) és rídicula davant la freqüència de caiguda d'asteroides capaços d'eliminar-nos com a espècie. Per això no hem de viure preocupats perquè ens pugui caure un asteroide pel cap, que és una de les fòbies més conegudes i rep el nom de meteorofòbia.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.