dimecres, 8 de setembre del 2010

Superconductivitat a temperatura ambient

Proposta de treball: Respon a aquestes preguntes o expressa la teva opinió de forma fonamentada, afegint un comentari o publicant una nova entrada, posant text i imatges (si les tens).

Quin creus que és el problema del transport d'electricitat actualment?
Sabries explicar els avantatges i els inconvenients de la superconductivitat en el transport de l'electricitat?
Si es descobrís un material que fos superconductor a temperatura ambient, com creus que afectaria als problemes energètics actuals?
Altres idees al respecte,....

Informació a  http://www.investigacionyciencia.es/
Veure Audiovisual a Scientific American:  12 Events That Will Change Everything

5 comentaris:

  1. El problema que tenim actualment amb el transport d'energia és que se n'escapa molta per els cables que condueixen l’electricitat de les centrals a les cases.

    Per què? doncs perquè els cables estan molt calents i això fa que s'escapi mentre circula per el cable elèctric, ara bé, com més gruixut és el fil menys en surt.

    Que voldríem? nosaltres voldríem uns cables que fossin prims, llargs i que no s'escapés res d'energia.

    ResponElimina
  2. Aquest esdeveniment crec que seria de gran ajuda si es pogués fer realitat.

    En primer lloc el greu problema que hi ha ara mateix amb la electricitat és que no hi ha manera de transportar-la sense pérdues, falta trobar un mineral superconductor que no perdés res d'energia.

    Si fós possible trobar o modificar algun mineral per tal d'aconseguir-ho, suposaria un gran avanç. Perquè es podria transportar d'una punta a l'altra de món sense perdre res.

    Tot aquest enrrenou es bàsicament pel tamany del cable i per l'escalfament del cable. Com més tamany menys pérdues, i com més calor més pérdues. De moment la ciència ha arribat a transportar electricitat sense pérdues a -34º, ara falta arribar als 15º que seria més o menys la temperatura ambient.

    ResponElimina
  3. Bé, jo crec que el problema que hi ha és que el material usat per conduir l'electricitat, no és el més adequat ja que, des d'aquest, es perd molta energia elèctrica.

    Si trobéssim algun material capaç de transportar aquesta electricitat, sense perdre'n, crec que solucionaríem molts problemes generats per la falta d'electricitat d'arreu del món.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Joan Arbeloa ha escrit:
    El problema és que no s'ha trobat cap material capaç de transportar tanta electricitat sense cap mena de pèrdua o quasi cap.
    La solució que necessitem, es trobar o fabricar un material prou resistent que pugui transportar aquesta electricitat encara que el cable s'escalfi a grans temperatures.
    Si s'aconseguís arribar a inventar o descobrir aquest material superconductor, que segurament s'aconseguirà, amb el pas del temps, suposaria un gran pas més endavant ja que s'acabaríen molts dels problemes de falta de la electricitat arreu del món.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.