dimecres, 8 de setembre del 2010

Creació de vida


Proposta de treball: Respon a aquestes preguntes o expressa la teva opinió de forma fonamentada, afegint un comentari o publicant una nova entrada, posant text i imatges (si les tens).

Creus que es podrà arribar a crear vida a partir de matèria no viva?
Tindria interès fer-ho?
Seria potser més interessant continuar la tendència actual de modificar organismes per fer-los treballar en el nostre benefici?
Altres idees al respecte,....

Informació a  http://www.investigacionyciencia.es/
Veure Audiovisual a Scientific American:  12 Events That Will Change Everything

6 comentaris:

  1. Impossible, no hi ha res. Per tant, segur que hi ha alguna manera de crear vida a partir de matèria inert.

    Primer hauriem de veure quines són les característiques de la matèria viva que la no viva no pot fer com respirar, alimentarse... Y llavors pensar una manera de fer que la matèria no viva tingui la necessitat de cumplir amb aquestes necessitats.

    Seria un pas molt important en la historia si s'aconsegueix crear vida artificial, tant per locures com en crear una forma de vida que, havent evolucionat, sigui potencialment superior a la humana i que puguin reemplaçar tarees que facin les màquines o moltes altres "impossibles" pels humans actualment, com en crear virus que puguin acabar amb altres virus malignes o bacteries portants d'enfermetats.

    És clar, podem seguir modificant formes de vida de manera que siguin beneficiosos per nosaltres, però, crear vida artificial seria un gran pas per l'home per entendre preguntes com "Què és la vida?" "D'on hem sortit?", a part de demostrar fins a on pot arribar la intel·ligència humana.

    Només es necessitaria aconseguir que les partícules d'un cos inert començaren a satisfer necessitats, ja sigui respirar, alimentar-se o relacionar-se.

    ResponElimina
  2. Dels quatre temes a triat, aquest m'ha semblat un dels que té més possiblitats de ser assolit per l'espècia humana.

    La ciència, en primer lloc, és un dels camps que s'investiga més i gràcies a l'interès que hi té tothom, amb poc temps hem pogut arribar, gràcies a l'abanç de la tecnologia, a grans coneixements.

    No és impossible, com ja he dit tenim la tecnologia necessària per arribar a aquest descobriment.

    Arribar a aquest punt, significaria un canvi per al nostre dia dia, un punt històric a recordar i una gran ajuda per a l'espècia humana, ja que ens facilitaria bastant les coses.

    Però, a nivell personal, què en treuriem d'aquest descobriment? Sabriem, gràcies això, com es van formar les primeres formes de vida?

    El millor, per mi, seria, un cop podem convertir la vida inerta en materia viva, utilitzar-la només en casos estrictament necessaris, d'aquesta manera evitant desastres indesitjats.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Samiha ha escrit:
    Alguns científics estan intentant re-crear vida?
    Sí, la formació de vida a partir de matèria inanimada pot ser inminent.
    Podrem reconstruir molècules importants, per produir de forma sostenible materials necessaris.
    Però les grans promeses comporten grans riscos, en concret, la contaminació des del laboratori de microorganismes modificats.

    ResponElimina
  6. Jo he escollit aquesta notícia ja que és interessant intentar saber d’on venim.

    A través d’experiments, els científics han aconseguit modificar cèl•lules que ja existien, crear cèl•lules i fins i tot òrgans sintètics.

    Si aconseguíssim crear vida a gran escala i per tant crear éssers humans o òrgans, aconseguiríem un gran avenç en l’historia, d’altra banda, podríem facilitar o salvar la vida de més persones les quals en aquests moments poden ser discapacitades o que tenen poques esperances de vida.

    També seria una manera de elaborar més hipòtesis de com podíem haver-nos format.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.